Levenskunst - Ontmoetingskunst

Rudolf Steiner

Boek, Nederlands, 174 p. 21 cm. 296 gr. ill.

De teksten komen uit de volgende GA's: 59, 120, 130, 143, 168, 182, 186, 209 en 223

GA 59/120/130/143

SteinerVertalingen Apeldoorn 2023

ISBN: 9789083179353

Dit boek verbindt levenskunst met het vermogen tot ontmoeten.

Elke ontmoeting vraagt om innerlijke actie. Of we nu een bloem, een dier, een landschap of een ander mens voor ons hebben, een ontmoeting komt pas tot stand als we het ‘andere’ in ons opnemen en de eigenheid ervan onderkennen.

Dat vergt wel een heel bepaalde instelling. Om de natuur te ontmoeten heb je bijvoorbeeld echt een stemming van verwondering en overgave nodig, anders houdt zij zich stom.

Maar geldt dit niet ook voor onze ontmoetingen met mensen? Hoe moeilijk kan het zijn om tot een echt open contact te komen van mens tot mens? Rudolf Steiner pleit ervoor de onvermogens van de ander, maar ook die van onszelf, vooral met geduld en interesse te bezien.

Daarnaast kan veel in onze levenshouding veranderen, als we onze blik op leven en dood verruimen. Is geboren worden en sterven toeval, of zijn dit overgangen van en naar een wijder bestaan?

Daarmee raken we aan het denkbeeld van reïncarnatie en karma. Ook hier gaat het om de verbinding van mens tot mens. Wat schuilt er achter onze banden met familieleden, vrienden en misschien ook collega’s? Hoe kun je zonder te speculeren met zulke gedachten omgaan?

Deze spannende vragen rond leven en dood kunnen leiden tot een actieve, open levenshouding, kortom: tot levenskunst!

1 exemplaar in de collectie

Nummer: ST.LEV.3  ·  vindplaats: bib N*

Aanwezig, voor online lenen of reserveren dient u eerst in te loggen