De verborgen kwaliteiten van handwerken

Conny de Heer

Boek, Nederlands, 75 p. 21,5 cm. 433 gr.

Nearchus Assen 2019

ISBN: 9789492326362

Handwerken is een belangrijk onderdeel van het vrije schoolonderwijs. Het ondersteunt de lichamelijke en emotionele ontwikkeling van het kind door de schoolperiode.
“Het is belangrijk dat kinderen tot het besef komen dat zij handen hebben en dat zij in staat zijn om met hun handen mooie dingen te maken. Door de handwerklessen ontdekken ze dat ze in staat zijn om met hun handen mooie werkstukken te maken. Dat zij trots mogen zijn op zichzelf!”
Conny de Heer is vakleerkracht handwerken op een school voor kinderen met een ontwikkelingsstoornis. Dit boek is het resultaat van haar jarenlange ervaring en haar onderzoek naar het belang van handwerken.
Het is geschreven voor ouders, leerkrachten en begeleiders die kinderen in deze snelle, drukke wereld de kans willen bieden om door middel van het handwerken meer bij zichzelf te komen en 'ongemerkt' te werken aan hun ontwikkeling.
Voor de lezers die door dit boek gestimuleerd worden om met het handwerken aan de slag te gaan zijn een aantal patronen toegevoegd.

1 exemplaar in de collectie

Nummer: HEE.2/V.1  ·  vindplaats: bib 11r.H

Aanwezig, voor online lenen of reserveren dient u eerst in te loggen